Mindfulness (aandacht training) voor kinderen

Een acht weekse aandacht training voor kinderen van 4 t/m 19 jaarMindfulness
Kinderen en volwassenen krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte in en om ons heen! Om jezelf goed staande te kunnen houden in deze tijd is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. Ook is het prettig om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne en lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of zonder ze te negeren. Hierdoor neemt de automatische reactie op stress af en nemen (zelf)vertrouwen toe.

Daar komt Mindfulness oftewel aandacht training om de hoek kijken.

Mindfulness Mindfulness Aandacht training

Waarom Mindfulness voor kinderen?
Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet slapen, zijn snel afgeleid en vaak onrustig. Ze hebben een hoofd vol piekergedachten. De “aan-knop” doet het wel, maar waar zit de “stopknop”? Door kinderen al jong in contact te brengen met Mindfulness, leren ze beter observeren en zich concentreren, in contact met hun lijf te zijn, zichzelf tot rust te brengen.

Achtergrond
De aandacht training is ontwikkeld door Eline Snel, gecertificeerd Mindfulnesstrainer/ Compassie trainer en directeur/eigenaar van de AMT, lid van de VMBN. Zij voert de training ook regelmatig zelf uit waardoor een schat aan ervaring en expertise is ontstaan. Na het afronden van de opleiding Kindertrainer Mindfulness ben ik bevoegd om deze training te verzorgen. Voor meer informatie over de achtergrond ga naar www.elinesnel.com

Effecten

  • concentratie neemt toe, impulsief gedrag neemt af
  • negatieve gedachten en piekeren doven uit
  • ontspanning, rust, en lekker slapen nemen toe
  • angst en depressieve klachten nemen af
  • vriendelijkheid en respect t.o.v. jezelf en anderen nemen toe, meer vertrouwen
  • minder reactief gedrag op stress of gedrag van anderen

Meldt je hier nu aan.

Hoe fijn zou het zijn als jouw kind beter kan slapen, minder druk is in zijn lijf en hoofd en beter nee durft te zeggen.

Hoe werkt het?
De methode is toegesneden op vier leeftijdscategorieën, namelijk van 5-7(8), van 8-11(12), 12-14 en van 14-19 jaar. Het is geschikt voor kinderen met en zonder diagnose; en ook voor jonge (top)sporters en muzikanten in de dop.

Er wordt per praktische oefeningen gewerkt. De kinderen leren o.a. stil te zitten als een kikker. Door om te gaan met “stormen of regenbuien” in hun binnenwereld, en te oefenen met de piekerfabriek. Ook leren ze gevoelens toe te laten in plaats van weg te drukken, en vriendelijkheid te cultiveren. Het begint allemaal met oefenen in bewuste, niet-oordelende aandacht. Dat is waar het om gaat.

Duur van de training
Gedurende acht weken worden de kinderen getraind in het ‘leren aandachtig zijn’. Op locatie bij mij thuis in Hoorn per week ongeveer 60 minuten op een vaste dag en vaste tijd.

Investering
Investering voor deelname: 225,00 incl. btw.

Klik hier om aan te melden.

Enkele reacties van ouders:
– Onze zoon heeft het ervaren als heel fijn. Hij kwam altijd vrolijk terug en zei dat hij zich lekker in zijn lijf voelde en zijn hoofd leeg was.
– Mijn dochter kwam altijd dolenthousiast weer thuis. Ze is zich er meer van bewust dat zij zichzelf op een eenvoudige manier kan ontspannen. Carolien hield de ouders tussentijds goed op de hoogte, wat er was gedaan tijdens de lessen en ook lesstof om thuis aan de gang te gaan.

– Wij zijn heel erg tevreden. Er heerst ook rust. Onze zoon kan zich op sommige momenten beter uiten. En ik heb het idee dat hij ook sterker in zijn schoenen is komen te staan.
– Op momenten dat er anders paniek ontstaat omdat “niks lukt” pakt mijn dochter nu even een moment voor zichzelf en doet “de kikker”. Dit geeft haar rust en vertrouwen. 

Aanmelden of meer informatie
Klik hier voor meer informatie, om aan te melden, of als nog even wil overleggen of het iets voor je zoon of dochter kan zijn.

Omdat ieder kind wel een steuntje in de rug kan gebruiken!