Mindfulness (aandacht training) voor kinderen

BINNENKORT MEER INFORMATIE

Een acht weekse aandacht training voor kinderen van 4 t/m 19 jaar
Kinderen en volwassenen krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte in en om ons heen! Om jezelf goed staande te kunnen houden in deze tijd is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. Ook is het prettig om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne en lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of zonder ze te negeren. Hierdoor neemt de automatische reactie op stress af en nemen (zelf)vertrouwen toe.

Daar komt Mindfulness oftewel aandacht training om de hoek kijken.

Mindfulness Mindfulness Aandacht training

Waarom Mindfulness voor kinderen?
Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet slapen, zijn snel afgeleid en vaak onrustig. Ze hebben een hoofd vol piekergedachten. De “aan-knop” doet het wel, maar waar zit de “stopknop”? Door kinderen al jong in contact te brengen met Mindfulness, leren ze beter observeren en zich concentreren, in contact met hun lijf te zijn, zichzelf tot rust te brengen.

Achtergrond
De aandacht training is ontwikkeld door Eline Snel, gecertificeerd Mindfulnesstrainer/ Compassie trainer en directeur/eigenaar van de AMT, lid van de VMBN. Zij voert de training ook regelmatig zelf uit waardoor een schat aan ervaring en expertise is ontstaan. Na het afronden van de opleiding Kindertrainer Mindfulness ben ik bevoegd om deze training te verzorgen. Voor meer informatie over de achtergrond ga naar www.elinesnel.com

Effecten

  • concentratie neemt toe, impulsief gedrag neemt af
  • negatieve gedachten en piekeren doven uit
  • ontspanning, rust, en lekker slapen nemen toe
  • angst en depressieve klachten nemen af
  • vriendelijkheid en respect t.o.v. jezelf en anderen nemen toe, meer vertrouwen
  • minder reactief gedrag op stress of gedrag van anderen

Duur van de training
Gedurende acht weken worden de kinderen getraind in het ‘leren aandachtig zijn’. Op locatie bij mij thuis in Hoorn per week ongeveer 60 minuten op een vaste dag en vaste tijd.

Klik hier als je nu al meer informatie wilt hebben.

Enkele reacties van ouders:
– Carolien is erg kundig. Heel goed met kinderen. Mijn dochter heeft bij haar de Mindfulness lessen gevolgd, zij kwam altijd dolenthousiast weer thuis. Carolien hield de ouders tussentijds goed op de hoogte, wat er was gedaan tijdens de lessen en ook lesstof om thuis aan de gang te gaan.
– Onze zoon was al bekend met Carolien via de coaching met paarden toen Carolien aangaf dat ze de Mindfulness training ging aanbieden. In ons optiek kan je daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Onze zoon heeft het ook ervaren als heel fijn. Hij kwam altijd vrolijk terug en zei dat hij zich lekker in zijn lijf voelde en zijn hoofd leeg was.

Omdat ieder kind wel een steuntje in de rug kan gebruiken!