Ervaringen

“Mijn zoon worstelde met het maken van een studie keuze. Carolien bood hem aan langs te komen om te zien of haar paard Feletha hem hierin verduidelijking of bevestiging kon geven. Carolien liet hem samen met Feletha in de paddock en zij reageerde steeds heel direct op de lichaamstaal van mijn zoon. Op het moment dat hij vertelde over een studie waarover hij twijfelde, krijg hij de bevestiging dat hij hiermee echt in de goede richting zit. Een opluchting en bevestiging voor mijn zoon! Hij is een heel bijzondere ervaring rijker en hij en ik zijn heel dankbaar voor deze mooie sessie. Voor mij is dit een ultiem voorbeeld van hoe bijzonder en sensitief paarden zijn en ons als mensen, naast hun eigen soort, ook zo goed aanvoelen/lezen. Kippenvel…..”
Petra Stolk, Berkhout:


“Ik heb contact gezocht met Carolien en haar paard Feletha om mijn dochter de ondersteuning en hulp te bieden waarvan ik uit eigen ervaring al veel baat bij had gehad. Ik kende Carolien en Feletha van de paardencoaching opleiding en heb zelf mogen ervaren hoe het is om door Feletha gecoacht te worden en door Carolien. Iedere keer weer kwam ik een stukje verder in mijn proces. En dit vond ik zo belangrijk dat ik voorstelde om mijn dochter ook een coachsessie te laten volgen met beide.

Mijn dochter, gek op paarden en zelf paardrijdend, vond dit een fijne gedachte! De reguliere hulpverlening zag zij niet zitten, alleen maar praten en praten en oefeningen mee krijgen naar huis. Vaak weet ze er zelf niet altijd de juiste woorden aan te geven of wat er precies speelt. Het gaat om het gevoel en dat te plaatsen, ermee om leren gaan. Het proces te laten gebeuren en niet uit te kauwen! 10 min. met een paard in de bak doet zoveel meer dan 10 sessies praten over je problemen, zeker bij kinderen! Na de sessie bij Carolien en Feletha zie ik dat mijn dochter zekerder is geworden en de lat minder hoog legt voor zichzelf. Meer uit haar zelf durft te vragen en ziet dat deze stapjes haar ook brengen naar wat zij wil of wat zij nodig heeft en kan. Iedere keer overwint ze iets wat zij spannend vindt en dat vind ik de grootste overwinning! Paardencoaching en dan met dit superduo! Ik kan het iedereen aanraden!”
Angelique van der Plas, Leiden


“Toen ik naar Feletha toe ging had ik eigenlijk geen idee wat ik precies moest verwachten, ondanks dat had ik er erg veel zin in. Voordat ik bij Feletha was geweest zat ik erg in de knoop met mezelf, ik zit nu in mijn examen jaar van de havo en ik had geen idee wat ik wilde doen voor opleiding na de havo. Maar eenmaal daar aangekomen ben ik met Feletha in de bak gaan staan en gewoon heel simpel wat praten met Carolien, maar ook contact zoeken met Feletha. Dit is was een enorm bijzondere ervaring, ik had nooit gedacht dat paarden zo goed aan zouden voelen hoe ik mijzelf voelde en hoe ze daarop reageerde. Het werd mij gaande weg het gesprek steeds duidelijker dat sport echt mijn passie was en Feletha bevestigde dit meer en meer in haar reacties. Aan het einde vroeg Carolien of ik het ook nog over iets anders wilde hebben, zo doende heb ik wat meer over mijn privé situatie vertelt. Ik heb onder andere verteld dat ik een lange tijd niet lekker in mijn vel zat door verschillende omstandigheden, maar dus danig dat ik het echt niet meer zag zitten. Terwijl ik dit aan het vertellen was met een brok in mijn keel kwam Feletha naast mij staan en legde haar hoofd op mijn schouders om mij een soort van te troosten, dit was onbeschrijfelijk, het voelde erg goed. Dit heeft mij ontzettend geholpen met mijn studie keuze en het voelde zo goed om mijn hart te kunnen luchten.”
Jesper (17 jaar)


“Ik worstelde met het feit dat ik altijd bang ben om ziek te worden, vooral voor het overgeven. Ik vind overgeven echt niet leuk, spannend en vies. Van deze angst wilde ik af en heb toen Carolien en Feletha om hulp gevraagd.

Ik ben samen met Feletha de bak in gegaan, daar had ik pionnetjes neergezet. Deze pionnen stonden voor mijn angsten, het begin en waar ik naar toe wilde. Feletha hielp mij door bij de pionnetjes te gaan staan en bij mij om mij te steunen. Ze gaf aan dat ik een minder grote stap hoefde te zetten, dat de angsten voortkwamen uit mijn onzekerheid en dat ik met kleine stapjes ook dingen kan bereiken.

Ik heb gemerkt bijvoorbeeld op school dat een 7 ook goed is en dat het niet perse een 9 of 10 hoeft te zijn.. Dat ik nu meer durf te vragen aan de juf als ik iets niet snap en dat ik door het zetten van deze stapjes ook wat zekerder wordt. Ik mag mijzelf meer laten zien en er zijn. Ook ben ik minder onzeker en angstig als er mensen in mijn omgeving ziek zijn, spannend is het nog wel maar door de kleine stapjes weet ik dat ik ook ziek kan worden of niet en dat het niet erg is als het wel zo is. Je kunt er niks aan veranderen alleen de manier hoe er mee om te gaan wel. Dit gaat de ene keer beter dan de andere keer maar dat is goed omdat het in kleine stapjes mag zoals Feletha ook aan gaf bij de pionnetjes.
Dankzij Carolien haar begeleiding en Feletha haar hulp ben ik een stukje gegroeid  en sterker geworden. Ik ga zeker nog een keer terug!”
Noa (12 jaar)