Werkwijze

Wat paardencoaching jullie kan opleveren

 • Jouw kind vertrouwt meer op zichzelf en komt voor zichzelf op.
 • Jouw kind zegt waarom hij of zij blij, verdrietig, bang of boos is.
 • Je kind durft meer en voelt zich meer op zijn gemak in de klas, op school of met vriendjes.
 • Je kind vertelt wat hem of haar dwars zit voordat hij een driftbui krijgt.
 • Jouw kind kan gezellig en leuk met andere kinderen spelen.
 • Jouw kind gaat met plezier naar school en de prestaties zijn goed.
 • Het is weer gezellig thuis met avondeten.

Mijn waarom
Als kind voelde ik me eenzaam en onbegrepen. Ik weet hoe het is om gepest te worden, weinig zelfvertrouwen te hebben en niet lekker in je vel te zitten. Daarom ben ik dit gaan doen. Ik gun het iedereen om wel blij uit school te komen, met vrienden te spelen en zelfvertrouwen te hebben.

Aanpak
Samen met mijn paard Feletha en jouw kind gaan wij met leuke oefeningen aan de slag. Ik maak daarbij gebruik van maatwerk. Wat heeft je kind nodig en wat speelt er op dit moment? Ik kijk dus echt naar wat er bij jouw kind past.

Ik werk vanuit rust en in de buitenlucht. We zitten niet binnen aan de tafel, maar gaan naar buiten zodat jouw kind ook letterlijk in beweging komt. Elk woord is soms al te veel. Doen, ervaren, leren dat is waar het bij mij om gaat.

Het paard laat je kind meteen zien en voelen of hij of zij iets zelfverzekerd doet of niet. Of ze hun grenzen goed aangeven en of het uitmaakt als ze iets boos doen. Doordat je kind leuke oefeningen doet met het paard kan hij of zij meteen ervaren wat het ‘verschil’ is en dit meteen ook toepassen. Daarin zit de kracht van de paardencoaching!

Sterk met Carolien paardencoaching
werkwijze

Hoe fijn zou het zijn als iemand jouw kind helpt om lekkerder in zijn vel te gaan zitten

Voorbeeld 1

In een paardencoachsessie met een meisje van 12 jaar kwam tekort aan zelfvertrouwen omhoog. Het paard liet haar in een oefening het verschil zien van geen zelfvertrouwen hebben en iets doen of wel zelfvertrouwen hebben en hetzelfde doen. Ook kwam ze erachter dat haar eigen focus daarin belangrijk was. De verandering op het gezicht van het meisje, de blijheid en vrolijkheid die naar boven kwam toen ze dat zelf ook zag en uitsprak, daar doe ik het voor. Dat besef en verschil wat je dan non-verbaal ziet gebeuren, daar word ik blij van en daarom doe ik dit werk. Een half jaar later hoorde ik van haar moeder dat ze veel meer zelfvertrouwen gekregen heeft en meer voor zichzelf op komt.

Voorbeeld 2

Een meisje van 8 jaar was altijd erg boos thuis en op school. Ze kon in de ogen van andere uit het niets driftbuien krijgen en heel boos worden waardoor ze niet meer te benaderen was. Samen met het paard is ze met speelse oefeningen aan de slag gegaan en kwam de boosheid ook langs. Doordat zij samen met het paard bezig was kon zij er makkelijker over praten. Vooral wat het verschil is als je iets doet als je boos bent of als je van tevoren verteld waarom je boos bent. Dit is in verschillende sessies teruggekomen. Het paard leerde haar hoe met boosheid om te gaan. Naderhand vertelde haar ouders dat ze thuis veel minder boos was en het nu eerst zegt voordat ze boos wordt.

Waarom Sterk met Carolien?
Wat maakt mij anders dan andere coaches? Ik zet heel bewust de kracht van het paard in. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen zich veilig voelen bij dieren. Ze voelen zich beter op hun gemak, ze kunnen zichzelf zijn en krijgen daardoor meer zelfvertrouwen. Maar ook dat het oké is als ze boos of verdrietig zijn.

Ik begrijp als geen ander hoe jouw kind zich voelt als hij of zij gepest wordt, eenzaam, verdrietig of boos is. Ik heb dat zelf meegemaakt. Daarom heb ik onder andere de opleiding tot Kinder Paardencoach gevolgd.

Eerder heb ik al verteld dat ik samen met mijn paard in de open lucht werk. We zitten niet binnen, maar gaan buiten aan de slag.

Goed om te weten

 • Veiligheid staat voorop.
 • Er wordt niet paardgereden, alle oefeningen worden naast en met het paard gedaan.
 • Wij zullen gebruik maken van een bak waar zand in zit. Kleren kunnen dus vies worden en dichte stevige schoenen zijn verplicht.
 • De coaching sessie vindt plaats tussen jouw kind, mijn paard Feletha en mijzelf. Dit houdt dus in dat je op dat moment tijd voor jezelf hebt of bijvoorbeeld in de tussentijd de boodschappen rustig kunt gaan doen.

Ben je benieuwd welke coaching met behulp van  paarden ik aanbied? Klik hier.