Over ons

Ieder kind verdient het om te stralen als een ster!
En dat is precies waarom ik “Sterk met Carolien” ben gestart.

Verstopt in mezelf
Ik weet hoe het is om gepest te worden, weinig zelfvertrouwen, een laag zelfbeeld, faalangst te hebben en niet lekker in je vel te zitten. Als kind voelde ik me eenzaam en onbegrepen er leek niemand te zijn die mij begreep, alsof ik alleen was. Jarenlang heb ik mezelf aangepast om erbij te willen horen, maar wat ik ook deed het leek nooit goed genoeg en ik werd er alleen maar verdrietiger door. Ik ben de woorden van andere gaan geloven en steeds meer en meer kroop ik in mezelf. Ik verstopte mijzelf als het waren in mijn kamer op zolder waar niemand binnen mocht komen zonder te kloppen. In die tijd was er één lichtpuntje, namelijk de paarden.

Paarden zijn voor mij erg belangrijk. Vooral in mijn jeugd hebben ze een belangrijke rol gespeeld. Ik kon bij hun zijn wie ik was, zonder mijn masker op te hoeven zetten. Ik kon opladen om de volgende dag weer door te komen. Bij de paarden voelde ik me veilig en kon ik voor het eerst mezelf zijn. Beetje bij beetje leerde ik meer op mezelf te vertrouwen, voor mezelf op te komen en mijn grenzen aan te geven. Maar ook leerde ik wie ik ben en wat ik belangrijk vind. Ik weet nog heel goed het moment dat ik dacht, ik kan mezelf aanpassen aan anderen en er niet bij horen, of ik kan mezelf zijn en er niet bij horen Dat laatste scheelt een hele boel energie en vanaf dat moment ben ik gaan staan voor wie ik ben en dat gaf mij veel meer kracht!

Wat een paard voor mij betekende als kind wil ik graag delen en daardoor andere kinderen helpen om net dat steuntje in de rug te kunnen geven. Daar word ik blij van! Daarom ben ik dit gaan doen. Ik gun het iedereen om blij uit school te komen, met vrienden te spelen en zelfvertrouwen te hebben. Dit idee had ik al jaren in mijn hoofd, maar na het afronden van opleidingen waaronder de opleiding tot Kinder Paardencoach ben ik dit nu ook echt gaan verwezenlijken.

Samen

Wie ben ik?
Naast mijn passie voor paarden heb ik ook een stalen ros in de garage staan. Heerlijk om mijn Kawasaki te pakken en een rondje te gaan rijden. Al maak ik er nog te weinig tijd voor en ga ik er vooral mee naar het werk. Mijn thuis is in Hoorn waar ik samenwoon met mijn man, twee katten en sinds mei 2020 onze Labrador Appa. En als kers op de taart zijn wij in november 2021 eindelijk ouders mogen worden van een prachtige dochter “Charlotte”. Je kunt me wakker maken voor een heerlijke buitenrit over het strand of door de bossen met mijn paard Feletha. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn in de natuur of om cultuur te snuiven samen met mijn man in voor ons nog onbekende landen. Ook vind ik het heerlijk om hard te lopen. Even een momentje voor mijzelf en om mijn hoofd leeg te maken. Wel verleg ik daarbij steeds meer mijn grens, altijd opzoek naar groei.

Feletha
Maar genoeg over mij, wie is Feletha!? Ik heb Feletha gekocht toen ze 5 maanden oud was, in 2010 was dat alweer. Feletha is een merrie die je erg blij kan maken met een  buitenrit, maar nog blijer met een hindernis. Zo actief als ze wordt als ze een hindernis ziet om over heen te springen, zo rustig wordt ze als er kinderen in haar buurt zijn. Heel lief zakt ze dan met haar hoofd zodat ook de jongste kinderen haar kunnen aaien. En als een kind met een krukje naast haar gaat staan blijft ze rustig staan, zodat diegene haar ook op haar rug kan poetsen of haar haren (manen) op haar hals kan vlechten. Als er iemand met haar loopt die het spannend vind past ze zich aan en gaat voorzichtig met de ander meelopen. Zoals mijn man al jaren roept, Feletha is een therapiepaard.

In mijn ogen is er niets fijner dan samen met Feletha kinderen te mogen begeleiden.

Als je mij zou kennen zou je weten dat

 • Ik in mijn kledingkast een knal groen klassiek jurkje heb hangen in dezelfde kleur als mijn logo.
 • Vrienden en familie altijd onverwachts kunnen blijven slapen, ons logeerbed is altijd opgemaakt.
 • Ik altijd gefocust ben op wat wel kan.
 • Ik bij enkele van mijn vriendinnen onder de 112 knop sta, als iemand wat heeft of als er ergens iets gebeurd, is er altijd één iemand die ze als eerste bellen en dat ben ik.
 • Ik mij door andere niet meer gek laat maken, ik maak alleen mezelf nog wel eens gek.
 • Ik geen dingen roep, ik doe ze ook echt.
 • Ik altijd zeg dat ik de kracht van twee heb, omdat wij in de buik van mij moeder de eerste maanden met z’n tweeën waren.
 • Ik niet iemand ben die voor half werk gaat, als ik ergens voor ga dan ga ik er ook voor de volle 120% voor.
 • Terschelling mijn tweede thuis is, waar mijn broertje nu ook woont.
 • Ik dingen op merk die niet gezegd worden.
 • Mijn lievelingsgetal 2 is.
 • Ik mijn vriendinnen niet dagelijks spreek, maar als ik ze spreek nemen we ook de tijd voor elkaar en is het net alsof we elkaar gisteren nog gesproken hebben.
 • “Dat kan je niet”, niet in mijn woordenboek voor komt.