Kinesiologie

Herken jij dat dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit maar kan je de vinger er niet op leggen? Wordt er vaak geklaagd over hoofdpijn, buikpijn en/of andere pijnen? Wordt er slecht geslapen? En/of is hij of zij snel boos of verdrietig? Kortom zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Maakt dan eens vrijblijvend een afspraak, wie weet wat kinesiologie voor jullie kan betekenen!

Kinesiologie is een mooie aanvulling op de coaching met behulp van de paarden omdat de kinesiologie ook de onbewuste taal van het lichaam vertaalt.

Maar wat is dat dan, Kinesiologie?
Kinesiologie is een aanvullende natuurgeneeswijze en een verzamelnaam voor een aantal verschillende technieken die allemaal met spiertesten werken. De testen sporen stress of onbalans op in het lichaam, en brengt deze weer in balans. Kinesiologie vertaalt de onbewuste taal van het lichaam.

In het kort gezegd zet ik het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam aan, waardoor er weer (meer) balans ontstaat waardoor jij ook lekkerder in je vel gaat zitten.

Misschien herken je het wel, na een lange dag (werken) waarin er verschillende frustraties waren, voelt je lijf aan het einde van de dag zwaar aan. De drukte, prikkels en stress van de dag zijn in je lijf gaan zitten. Wat ik test is of er onbalans in je lijf zit. Dit testen gebeurt door een lichte druk te geven op bijvoorbeeld je armspier. Daarna wordt met behulp van de spiertest bepaald wat het meest geschikt is om het evenwicht te herstellen en gaan we aan de slag met bijvoorbeeld bepaalde oefeningen en/of drukpuntmassage (acupressuur punten).

Na de behandeling kan je je meer ontspannen en rustiger voelen. Ook kunnen er klachten verminderen omdat de blokkade wordt opgeheven. Wat kinderen ook teruggeven is dat hun hoofd minder vol zit en hun lijf meer ontspannen is.

Thema’s als bijvoorbeeld zelfvertrouwen, pesten, (hoog-) gevoeligheid en angsten/trauma’s zijn erg geschikt om op deze manier mee aan de slag te gaan.

Belangrijk om te weten: Je houdt je kleding aan

Meteen een afspraak maken? Neem dan hier contact op.

Kinesiologie

Wat betekent dit voor jullie?
Kinderen kunnen niet altijd bewust aangeven wat er aan de hand is. Maar het lichaam kan dat wel. Met spiertesten gaan we dus gericht op zoek naar de oorzaak en de oplossing voor jouw kind. Met deze techniek kunnen we de woordeloze taal van het lichaam van je kind verstaan. Dus als je weet waar de onrust vandaan komt, of je je vinger er nog niet op kunt leggen is niet van toepassing. Met kinesiologie kan ik iets voor jullie betekenen zodat jouw zoon of dochter lekkerder in zijn of haar vel gaat zitten!

En herken je jezelf ook in bovenstaande? Weet dat ik ook wat voor jou kan betekenen!

Ervaringen van anderen:

  • “Carolien is een toppertje ze heeft heel veel bereikt bij onze zoon met behulp van Feletha …of moet ik t andersom zeggen? En met de kinesiologie heeft Carolien zowel bij mijzelf als bij onze zoon veel bereikt. Ze raakt je niet tot nauwelijks aan, je hebt je kleren gewoon aan en dmv bewegingen en tegen druk gebeurt er veel in en met je lichaam en brein. Het is ongelofelijk maar t werkt fantastisch!!! Onze zoon was met zijn examen heel erg rustig en had oefeningen meegekregen die hij gewoon zelf kon doen en het heeft gewerkt! ? “
  • Martijn (16 jaar): Ik heb zelf bij Sterk met Carolien een reeks kinesiologie behandelingen gehad en het heeft mij heel erg veel geholpen om door mijn examentijd heen te komen. Ik was door de behandelingen veel meer geconcentreerd en gefocust op mijn examen materiaal en kon daardoor beter leren. Sterk met Carolien is zeker een aanrader.
  • Omdat eigenlijk niet duidelijk was waar het hem precies in zat ging mijn zoon (8 jaar) naar Carolien voor kinesiologie behandelingen. Door kinesiologie kwamen we erachter waar hij meer ondersteuning bij nodig had. Bijzonder hoe mooi en precies dat naar voren kwam. Ik ervaarde dat hij veel rustiger was en hij kon ook meer prikkels aan. Het belangrijkste was dat hij zelf aangaf het heel fijn te vinden. Hij voelde zich rustig. Hij vroeg vaak wanneer hij weer een afspraak mocht maken als hij voelde dat hij dat nodig had. Ook kregen we goede tips om thuis op te pakken. Carolien is erg goed met kinderen.

Wil je weten wat Kinesiologie voor jouw kind kan betekenen? Neem dan hier contact met mij op.