Ervaringen

Op deze pagina lees je een aantal ervaringen van ouders, maar ook van kinderen die bij Feletha en mij zijn geweest voor de paardencoaching.

Trauma verwerken Hoorn

Door alles wat ik heb meegemaakt was ik wat onzeker. Ik had wel een doel maar ik twijfelde in de stappen die ik zou nemen. Carolien en haar paard Feletha hebben me duidelijkheid en zekerheid gegeven. Het moment van de voelbare aanwezigheid van mijn verloren bonus zoon, die Feletha ook voelde met daarbij een regenboog, was een bijzondere ervaring. Feletha laat je dingen zien die jezelf niet ziet. Door de mooie lessen met lieve Feletha en de betrokken en bemoedigde woorden van Carolien heb ik weer de kracht in mezelf gevonden. Een aanrader.

Carla (50 jaar)

Boos en verdrietig

Doordat ik bij Feletha en Carolien ben geweest, word ik minder snel in één keer boos of verdrietig. Als ik nu voel dat ik boos of verdrietig ga worden, zoek ik een rustig plekje op en kom ik pas weer beneden als ik rustig genoeg ben om te praten.

Heel soms vergeet ik het alsnog en dan zegt mijn moeder: “denk aan wat Feletha je heeft geleerd” en dan moet ik vaak lachen en weet ik het weer.

Floor (11 jaar)

emoties te herkennen en te benoemen

Mijn dochter is een lief, sociaal, maar ook een gevoelig en iets wat verlegen meisje. Hierdoor is het voor haar niet altijd makkelijk om adequaat op haar emoties te reageren. Van blij zijn, naar opeens boos en/of verdrietig worden, het is af en toe flink lastig om hier grip op (en begrip voor) te krijgen.

Door Feletha en jouw positieve werkwijze, heeft ze geleerd zichzelf en haar gevoelens beter te begrijpen, om haar emoties te herkennen en te benoemen. Haar frustraties zijn hierdoor afgenomen, ze voelt zich nu meer begrepen door mij.

Ook ik heb hiervan geleerd en reageer op mijn beurt beter op bepaalde situaties dan eerst. Zit ze nog vol in haar emotie, dan laat ik haar, wacht ik tot ze zelf aangeeft dat ze weer rustig is, alvorens het gesprek met haar aan te gaan. Onze moeder/dochter band was al heel sterk en is alleen maar sterker geworden.

Jet, Heemstede

Trauma verwerken Hoorn

Ontspannen naar huis! Op aanraden van mijn zus kwam ik in contact met Carolien. In eerste instantie om niet zo bang te zijn voor het nieuwe paard van mijn zus. Ik had echter geen idee hoeveel effect de coaching zou gaan hebben.

Al de eerste afspraak bleek dat ik enorm gespannen was, heel veel in mijn hoofd zat en heel veel van mezelf ‘moest’. Door de overduidelijke reacties van Feletha wist Carolien precies de juiste vragen te stellen en ik ging heel ontspannen naar huis.

Dankzij Carolien en Feletha weet ik nu hoe heerlijk het is om echt ontspannen te zijn en zelfs mijn drukke jonge hond heeft hier plezier van en is veel rustiger geworden. We genieten nu samen van “er gewoon te zijn” en wandelingen met haar zijn nu veel leuker geworden.

Ook zat ik erg vast in mijn leven en wist ik niet meer wat ik wilde. Door de oefeningen met Feletha en het praten met Carolien, kwam ik erachter hoe belangrijk het is om te focussen op wat je wel wilt en hoe belangrijk je eigen intenties zijn. Een heerlijk gevoel als puzzelstukjes langzaam op hun plek vallen. Die stappen had ik nooit alleen kunnen maken.

Reeni (43 jaar)

Het is niet normaal hoeveel ik aan de coaching met jouw en Feletha heb gehad. Het is gewoon gigantisch, het verschil tussen toen en nu. Ik groei en jij groeit met mij mee, jij begeleid mij daarin en daaraan heb ik heel veel.

Je laat me ook dingen inzien. Het stukje van iets wat gebeurd en de theorie ervan om dat weer aan elkaar te linken. De verbinding er tussen maken. Bijvoorbeeld dat ik er niks van snapte als mijn pa zei dat het gaat over de manier hoe ik iets doe en verwoord. En dan sta ik hier bij jou op het veld en valt het kwartje en dan snap ik het ook gewoon, wat er bedoelt wordt. En dan snap ik ook niet meer dat ik dat niet eerder gesnapt heb en dat is heel mooi.

Ik ben door de paardencoaching een gelukkiger mens geworden. Ik weet beter wat ik wil, ik voel me fijner en wat we hier doen maakt ook wie ik nu ben en wat ik nu heb. Hoe gelukkig ik nu ben. En dat is heel tof. Dat is heel waardevol.

Toss (20 jaar)

Hierbij nog een referentie van onze kant, zoals ik al zei hebben wij het erg positief ervaren en zijn wij vooral ook blij dat je het zo snel hebt opgepakt.

Wat een puberend meisje beleefd in haar hoofd en wat voor een gedachtes zij daarbij had dat was niet normaal. Omdat wij getipt zijn naar jouw site en gelijk contact hebben opgenomen, konden wij snel bij jou terecht en hebben een afspraak gemaakt.

Met onze dochter ging het gelukkig al snel weer beter, maar ze is geen prater dus zal ze zelf niet zo snel wat loslaten over haar gevoelens. Wij denken en weten wel zeker dat ze bij jou dat wel heeft gedaan en merkten ook dat het steeds beter ging met haar. (minder terug getrokken en blijer).

Daarom willen we naar andere mensen en naar jou ook aangeven wat jij en je paard hebben betekent voor haar en voor ons in zo’n korte tijd alleen maar goed is. Voor iemand die onzeker is over zich zelf, die nare gedachtes heeft, blijf er niet mee zitten want dat lost niets op. Zeker bij kinderen in de puberteit komt er zoveel op ze af en zijn ze vaak onzeker.

Jij hebt op dit moment onze dochter zover gekregen dat ze sterker in haar schoenen staat, maar dat moet ze zelf doen met de handvatten die jij hebt gegeven. Dit is onze ervaring, hartstikke bedankt hiervoor en we zien je nog zeker 2 keer terug!

Ouders, Heerhugowaard

emoties te herkennen en te benoemen

Voordat ik bij Carolien en Feletha kwam zat ik vaak in de knoop met mezelf. Ik kon vaak heel erg verdiept raken in m’n eigen gevoelens. Wat ik heb geleerd bij Carolien is een soort van kleine trucjes waardoor ik dichter bij mijn gevoel kwam en bedacht waar het eigenlijk vandaan kwam. Dat hielp mij om dingen achter mij te laten in het verleden en het te accepteren. Doordat ik deze speciale manier met coaching heb ontdekt voel ik mij veel fijner en heb ik eindelijk iets ontdekt wat mij verder kan helpen in mijn leven.

Anniek (17 jaar)

Wat een speciale belevenis om te zien dat je kind dat emotioneel niet lekker in haar vel zit,door paardencoaching hier rustiger mee kan omgaan,en ook een stuk rust ervaart in zichzelf.

Dit ook zelf ervaren door samen met mijn kind dit te gaan doen en daardoor onze band heeft versterkt.Zelf moest ik ook meer dingen loslaten.

Maar het belangrijkste is dat ze weer goed in haar vel zit en daardoor ook alles beter gaat voor haarzelf.
Tevens is er ook een terugkoppeling zodat we er samen mee bezig waren.
Ik hoop dat meerdere mensen de weg vinden naar Sterk met Carolien.

Gertruud Liefting, Hoorn

Na een zeer roerige periode in het gezin qua gezondheid, zat mijn zoon Martijn (13 jaar) niet lekker in zijn vel. Op school ging het niet goed en zijn gedrag thuis was ook niet gezellig. Martijn uitte dat in woedeaanvallen en héél verdrietig zijn. Hij verwoorden het ook als ik zit “vol” in mijn hoofd.

De eerste coaching/afspraak met Carolien verliep zeer goed. Hij kreeg handvatten hoe hij in bepaalde situaties het voor zichzelf makkelijker kan maken en Feletha hielp hem daarbij, geweldig! Martijn werd wel aan het denken gezet. Hij kwam blij thuis, hij blij, wij blij.

Nu 3 afspraken verder begint Martijn anders te worden, rustiger, heeft weer zin om dingen te ondernemen, is minder “vol” in zijn hoofd, het is gezelliger thuis en zijn schoolprestaties zijn ook beter!

Marieke van Poelgeest-Klaij, Hoorn

Trauma verwerken Hoorn

“Toen ik naar Feletha toe ging had ik eigenlijk geen idee wat ik precies kon verwachten, ondanks dat had ik er erg veel zin in. Voordat ik bij Feletha was geweest zat ik erg in de knoop met mezelf. Ik zit nu in mijn examen jaar van de havo en ik had geen idee wat ik wilde doen voor vervolgopleiding. Maar eenmaal daar aangekomen ben ik met Feletha in de bak gaan staan en gewoon heel simpel wat gaan praten met Carolien terwijl ik ook contact zocht met Feletha. Dit was een enorm bijzondere ervaring. Ik had nooit gedacht dat paarden zo goed konden voelen hoe ik mijzelf voelde en hoe ze daarop reageerde. Het werd mij gaande weg het gesprek steeds duidelijker dat sport echt mijn passie was en Feletha bevestigde dit meer en meer in haar reacties. Aan het einde van de coaching vroeg Carolien of ik het ook nog over iets anders wilde hebben. Toen heb ik wat meer over mijn privé situatie vertelt. Ik heb onder andere verteld dat ik een lange tijd niet lekker in mijn vel zat door verschillende omstandigheden, maar zodanig dat ik het echt niet meer zag zitten. Terwijl ik dit aan het vertellen was met een brok in mijn keel kwam Feletha naast mij staan en legde haar hoofd op mijn schouders om mij een soort van te troosten. Dit was onbeschrijfelijk, het voelde erg goed. De paardencoaching heeft mij ontzettend geholpen met mijn studiekeuze en het voelde zo goed om mijn hart te kunnen luchten.”

Jesper (17 jaar)