Ervaringen

Op deze pagina lees je een aantal ervaringen van ouders, maar ook van kinderen die bij Feletha en mij zijn geweest voor de paardencoaching.

Trauma verwerken Hoorn

Ontspannen naar huis! Op aanraden van mijn zus kwam ik in contact met Carolien. In eerste instantie om niet zo bang te zijn voor het nieuwe paard van mijn zus. Ik had echter geen idee hoeveel effect de coaching zou gaan hebben.

Al de eerste afspraak bleek dat ik enorm gespannen was, heel veel in mijn hoofd zat en heel veel van mezelf ‘moest’. Door de overduidelijke reacties van Feletha wist Carolien precies de juiste vragen te stellen en ik ging heel ontspannen naar huis.

Dankzij Carolien en Feletha weet ik nu hoe heerlijk het is om echt ontspannen te zijn en zelfs mijn drukke jonge hond heeft hier plezier van en is veel rustiger geworden. We genieten nu samen van “er gewoon te zijn” en wandelingen met haar zijn nu veel leuker geworden.

Ook zat ik erg vast in mijn leven en wist ik niet meer wat ik wilde. Door de oefeningen met Feletha en het praten met Carolien, kwam ik erachter hoe belangrijk het is om te focussen op wat je wel wilt en hoe belangrijk je eigen intenties zijn. Een heerlijk gevoel als puzzelstukjes langzaam op hun plek vallen. Die stappen had ik nooit alleen kunnen maken.

Reeni (43 jaar)

Het is niet normaal hoeveel ik aan de coaching met jouw en Feletha heb gehad. Het is gewoon gigantisch, het verschil tussen toen en nu. Ik groei en jij groeit met mij mee, jij begeleid mij daarin en daaraan heb ik heel veel.

Je laat me ook dingen inzien. Het stukje van iets wat gebeurd en de theorie ervan om dat weer aan elkaar te linken. De verbinding er tussen maken. Bijvoorbeeld dat ik er niks van snapte als mijn pa zei dat het gaat over de manier hoe ik iets doe en verwoord. En dan sta ik hier bij jou op het veld en valt het kwartje en dan snap ik het ook gewoon, wat er bedoelt wordt. En dan snap ik ook niet meer dat ik dat niet eerder gesnapt heb en dat is heel mooi.

Ik ben door de paardencoaching een gelukkiger mens geworden. Ik weet beter wat ik wil, ik voel me fijner en wat we hier doen maakt ook wie ik nu ben en wat ik nu heb. Hoe gelukkig ik nu ben. En dat is heel tof. Dat is heel waardevol.

Toss (20 jaar)

Hierbij nog een referentie van onze kant, zoals ik al zei hebben wij het erg positief ervaren en zijn wij vooral ook blij dat je het zo snel hebt opgepakt.

Wat een puberend meisje beleefd in haar hoofd en wat voor een gedachtes zij daarbij had dat was niet normaal. Omdat wij getipt zijn naar jouw site en gelijk contact hebben opgenomen, konden wij snel bij jou terecht en hebben een afspraak gemaakt.

Met onze dochter ging het gelukkig al snel weer beter, maar ze is geen prater dus zal ze zelf niet zo snel wat loslaten over haar gevoelens. Wij denken en weten wel zeker dat ze bij jou dat wel heeft gedaan en merkten ook dat het steeds beter ging met haar. (minder terug getrokken en blijer).

Daarom willen we naar andere mensen en naar jou ook aangeven wat jij en je paard hebben betekent voor haar en voor ons in zo’n korte tijd alleen maar goed is. Voor iemand die onzeker is over zich zelf, die nare gedachtes heeft, blijf er niet mee zitten want dat lost niets op. Zeker bij kinderen in de puberteit komt er zoveel op ze af en zijn ze vaak onzeker.

Jij hebt op dit moment onze dochter zover gekregen dat ze sterker in haar schoenen staat, maar dat moet ze zelf doen met de handvatten die jij hebt gegeven. Dit is onze ervaring, hartstikke bedankt hiervoor en we zien je nog zeker 2 keer terug!

Ouders, Heerhugowaard

Voordat ik bij Carolien en Feletha kwam zat ik vaak in de knoop met mezelf. Ik kon vaak heel erg verdiept raken in m’n eigen gevoelens. Wat ik heb geleerd bij Carolien is een soort van kleine trucjes waardoor ik dichter bij mijn gevoel kwam en bedacht waar het eigenlijk vandaan kwam. Dat hielp mij om dingen achter mij te laten in het verleden en het te accepteren. Doordat ik deze speciale manier met coaching heb ontdekt voel ik mij veel fijner en heb ik eindelijk iets ontdekt wat mij verder kan helpen in mijn leven.

Anniek (17 jaar)

Wat een speciale belevenis om te zien dat je kind dat emotioneel niet lekker in haar vel zit,door paardencoaching hier rustiger mee kan omgaan,en ook een stuk rust ervaart in zichzelf.

Dit ook zelf ervaren door samen met mijn kind dit te gaan doen en daardoor onze band heeft versterkt.Zelf moest ik ook meer dingen loslaten.

Maar het belangrijkste is dat ze weer goed in haar vel zit en daardoor ook alles beter gaat voor haarzelf.
Tevens is er ook een terugkoppeling zodat we er samen mee bezig waren.
Ik hoop dat meerdere mensen de weg vinden naar Sterk met Carolien.

Gertruud Liefting, Hoorn

Na een zeer roerige periode in het gezin qua gezondheid, zat mijn zoon Martijn (13 jaar) niet lekker in zijn vel. Op school ging het niet goed en zijn gedrag thuis was ook niet gezellig. Martijn uitte dat in woedeaanvallen en héél verdrietig zijn. Hij verwoorden het ook als ik zit “vol” in mijn hoofd.

De eerste coaching/afspraak met Carolien verliep zeer goed. Hij kreeg handvatten hoe hij in bepaalde situaties het voor zichzelf makkelijker kan maken en Feletha hielp hem daarbij, geweldig! Martijn werd wel aan het denken gezet. Hij kwam blij thuis, hij blij, wij blij.

Nu 3 afspraken verder begint Martijn anders te worden, rustiger, heeft weer zin om dingen te ondernemen, is minder “vol” in zijn hoofd, het is gezelliger thuis en zijn schoolprestaties zijn ook beter!

Marieke van Poelgeest-Klaij, Hoorn

Trauma verwerken Hoorn

“Toen ik naar Feletha toe ging had ik eigenlijk geen idee wat ik precies kon verwachten, ondanks dat had ik er erg veel zin in. Voordat ik bij Feletha was geweest zat ik erg in de knoop met mezelf. Ik zit nu in mijn examen jaar van de havo en ik had geen idee wat ik wilde doen voor vervolgopleiding. Maar eenmaal daar aangekomen ben ik met Feletha in de bak gaan staan en gewoon heel simpel wat gaan praten met Carolien terwijl ik ook contact zocht met Feletha. Dit was een enorm bijzondere ervaring. Ik had nooit gedacht dat paarden zo goed konden voelen hoe ik mijzelf voelde en hoe ze daarop reageerde. Het werd mij gaande weg het gesprek steeds duidelijker dat sport echt mijn passie was en Feletha bevestigde dit meer en meer in haar reacties. Aan het einde van de coaching vroeg Carolien of ik het ook nog over iets anders wilde hebben. Toen heb ik wat meer over mijn privé situatie vertelt. Ik heb onder andere verteld dat ik een lange tijd niet lekker in mijn vel zat door verschillende omstandigheden, maar zodanig dat ik het echt niet meer zag zitten. Terwijl ik dit aan het vertellen was met een brok in mijn keel kwam Feletha naast mij staan en legde haar hoofd op mijn schouders om mij een soort van te troosten. Dit was onbeschrijfelijk, het voelde erg goed. De paardencoaching heeft mij ontzettend geholpen met mijn studiekeuze en het voelde zo goed om mijn hart te kunnen luchten.”

Jesper (17 jaar)

Coaching therapie Hoorn

“Ik heb contact gezocht met Carolien en haar paard Feletha om mijn dochter de ondersteuning en hulp te bieden waarvan ik uit eigen ervaring al veel baat had gehad. Ik kende Carolien en Feletha van de paardencoaching opleiding en heb zelf mogen ervaren hoe het is om door Feletha en Carolien gecoacht te worden. Iedere keer weer kwam ik een stukje verder in mijn proces. En dit vond ik zo belangrijk dat ik voorstelde om mijn dochter ook een coachsessie te laten volgen met beide.

Mijn dochter, gek op paarden en zelf paardrijdend, vond dit een fijne gedachte! De reguliere hulpverlening zag zij niet zitten, alleen maar praten en praten en oefeningen mee krijgen naar huis. Vaak weet ze zelf niet altijd de juiste woorden te geven of wat er precies speelt. Het gaat om het gevoel en dat te plaatsen en ermee om leren gaan. Het proces te laten gebeuren en niet uit te kauwen! 10 min. met een paard in de bak doet zoveel meer dan 10 sessies praten over je problemen, zeker bij kinderen! Na de sessie bij Carolien en Feletha zie ik dat mijn dochter zekerder is geworden en de lat minder hoog legt voor zichzelf. Ze durft meer uit haarzelf te vragen en ziet dat deze stapjes haar ook brengen naar wat zij wil of wat zij nodig heeft en kan. Iedere keer overwint ze iets wat zij spannend vindt en dat vind ik de grootste overwinning! Paardencoaching en dan met dit superduo! Ik kan het iedereen aanraden!”

Angelique van der Plas, Voorhout

Trauma verwerken Hoorn

“Mijn zoon worstelde met het maken van een studie keuze. Carolien bood hem aan langs te komen om te zien of haar paard Feletha hem hierin verduidelijking of bevestiging kon geven. Carolien liet hem samen met Feletha in de paddock en zij reageerde steeds heel direct op de lichaamstaal van mijn zoon. Op het moment dat hij vertelde over een studie waarover hij twijfelde, kreeg hij de bevestiging dat hij hiermee echt in de goede richting zit. Een opluchting en bevestiging voor mijn zoon! Hij is een heel bijzondere ervaring rijker en hij en ik zijn heel dankbaar voor deze mooie sessie. Voor mij is dit een ultiem voorbeeld van hoe bijzonder en sensitief paarden zijn en ons als mensen, naast hun eigen soort, ook zo goed aanvoelen/lezen. Kippenvel…..”

Petra Stolk, Berkhout

Coaching therapie Hoorn

“Ik worstelde met het feit dat ik altijd bang ben om ziek te worden, vooral voor het overgeven. Ik vind overgeven echt niet leuk, spannend en vies. Van deze angst wilde ik af en heb toen Carolien en Feletha om hulp gevraagd. Ik ben samen met Carolien en Feletha de bak in gegaan, daar had ik pionnetjes neergezet. Ik ben er achter gekomen dat ik minder grote stappen hoefde te zetten, dat ik met kleine stapjes ook dingen kan bereiken, maar vooral dat de angsten voortkwamen uit mijn onzekerheid.

Wat ik na de sessie merk is bijvoorbeeld op school dat een 7 ook goed is en dat het niet perse een 9 of 10 hoeft te zijn. Dat ik nu meer durf te vragen aan de juf als ik iets niet snap en dat ik door het zetten van deze stapjes ook wat zekerder wordt. Ik mag mijzelf meer laten zien en er zijn. Ook ben ik minder onzeker en angstig als er mensen in mijn omgeving ziek zijn. Dankzij Carolien haar begeleiding en Feletha haar hulp ben ik een stukje gegroeid en sterker geworden. Ik ga zeker nog een keer terug!”

Noa (12 jaar)