Coaching met paarden Hoorn

Ik weet het even niet meer…

Allereerst de beste wensen.

Hopelijk hebben jullie fijne kerstdagen gehad en een heerlijk oud en nieuw. Onze dochter Charlotte werd hier eind van de avond wakker van alle knallen en heeft gezellig, vanuit huis, met ons vuurwerk meegekeken. Ze keek haar ogen uit en mooi dat ze het vond haha. En wonder boven wonder daarna weer heerlijk geslapen.

Maar niet overal zijn het heerlijke dagen geweest hoorde ik al terug. De stress en onrust rond de feestdagen zorgt voor onrustigere nachten, huil – en of driftbuien. Hoe wat dat bij jullie?

Dat gevoel
Ik weet het even niet meer…

Ken je dat gevoel?
Dat je het niet meer weet?
En dat de woorden ook even niet meer komen?
Dat je het wel wil vertellen, maar niet weet hoe?

Vorige week sprak ik een moeder die het even allemaal niet meer wist. We hebben al van alles geprobeerd, ik wil alles voor haar doen, maar alles slaat ze af. Vervolgens komt ze dan ‘s avonds huilend naar beneden dat ze het allemaal niet meer weet, maar er geen woorden aan kan verbinden.

Eigenlijk hetzelfde als wat jij net vertelde zeg ik tegen de moeder. Het is even stil en ik hoor haar slikken. Ja.. zegt ze. Zo heb ik er eigenlijk niet over nagedacht. Herken je het gevoel wat je zojuist zelf beschreef en wat je dochter ook verteld vraag ik haar. En vervolgens begint ze te vertellen.

Herkennen
Vaak herkennen we veel in onze kinderen, mooie dingen, maar regelmatig ook confronterend. Ik zie het bij onze dochter Charlotte van ruim een jaar ook al terug. En ik hoor mijn moeder regelmatig zeggen “het is net of ik jou zie”. Belangrijk daarbij is wel dat je kind jou niet is en je hem of haar niet overal voor kunt behoeden, al zou je dat waarschijnlijk wel willen. Ze dienen hun eigen fouten te maken, van te leren en zo weer meer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid op te bouwen.

Loslaten
Dus mijn vraag aan jou voor aankomende maand. Waar kan jij meer loslaten? Minder invullen? Ook al denk je al te weten hoe het af gaat lopen, laat ze het zelf ontdekken. (binnen de veilige kaders wel vanzelf!)

Gratis gesprek
Herken je dat gevoel dat je het even niet meer weet? Deze maand heb ik 3 plekken voor een gratis gesprek. Wil je dat ik eens met je meedenken? Naar je luister? En van tips voorzie om thuis meteen toe te kunnen passen? Stuur dan een mailtje naar info@sterkmetcarolien.nl en wie weet spreken wij elkaar deze maand nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *