Ouder – Kind Coaching

Hoe jouw kind een extra steuntje in de rug kan gebruiken, zodat hij of zij beter in zijn of haar vel gaat zitten, waardoor jullie als gezin met minder stress en strijd weer kunnen genieten van elkaar.

Herken je jezelf in één of meer van onderstaande punten?

“’s Ochtends is het altijd een strijd om naar school te gaan. Van driftbuien tot huilen, je weet nooit wat je die ochtend weer te wachten staat. Of zijn het juist de driftbuien na school die energie vreten. Je zou je kind soms wel achter het behang willen plakken. Waar zou hij of zij het vandaag weer niet mee eens zijn? Je zou graag handvatten willen zodat jullie zonder strijd de dag doorkomen.”

“Regelmatig komt je kind huilend thuis of zie je dat hij of zij gehuild heeft. Er over praten levert weinig informatie op, je zou graag wat willen doen, zeggen of betekenen, maar je weet niet wat.”

“Je zoon of dochter is veel alleen. Wat jij ook zegt of doet, hij/zij is moeilijk te motiveren om ‘iets’ te gaan doen.”

“Na de scheiding of het verlies van een dierbare heeft je kind last van driftbuien en/of is erg verdrietig. Je voelt je machteloos en weet niet meer wat je kunt doen. Je hebt handvatten nodig om het zelf ook een plekje te kunnen geven.”

Waarom ik?

Als kind voelde ik me eenzaam en onbegrepen. Ik weet hoe het is om gepest te worden, weinig zelfvertrouwen te hebben en niet lekker in je vel te zitten. In die tijd leek er niemand te zijn die mij begreep, alsof ik alleen was. Er was één lichtpuntje, namelijk de paarden. Bij de paarden kon ik zijn wie ik was, zonder mijn masker op te hoeven zetten. Ik kon opladen om de volgende dag weer door te komen. Ik heb in mijn jeugd zelf ervaren dat het paard niet beoordeeld of veroordeeld, maar dat ik geheel mezelf kan zijn.

Wat een paard voor mij betekende als kind wil ik graag delen en andere kinderen mee helpen. Dit idee had ik al jaren in mijn hoofd, maar na het afronden van opleidingen waaronder de opleiding tot Kinder Paardencoach ben ik dit nu ook echt gaan verwezenlijken. Om kinderen net dat steuntje in de rug te kunnen geven. Daar word ik blij van! Daarom ben ik dit gaan doen. Ik gun het iedereen om blij uit school te komen, met vrienden te spelen en zelfvertrouwen te hebben.

Ieder kind kan wel een steuntje in de rug gebruiken

Zou het niet heerlijk zijn als

… jouw kind zelfverzekerder is.
… jouw kind kan aangeven wat hij of zij wil.
… je kind zegt wat hij of zij niet leuk vind voordat hij of zij boos wordt.
… jouw kind zijn grenzen kan aangeven.
… jij weet wat er in zijn of haar hoofd omgaat.
… jullie de dag doorkomen zonder strijd.

Dit is mogelijk als jullie bij mij paardencoaching komen volgen!

Aanbod

Wat ik aanbied is een sessie van 60-90 minuten.
Tijdens deze sessie gaan we samen met mijn paard Feletha met leuke praktisch oefeningen aan de slag. Doen, ervaren, leren vanuit positiviteit is waar het bij mij om gaat. Daar zit de kracht van de paardencoaching!

Dit zijn enkele voorbeelden wat de Ouder – Kind Coaching op kan leveren:

  • Jij krijg meer inzicht in jullie communicatie.
  • Jouw kind leert beter op zichzelf te vertrouwen, waardoor hij of zij meer zelfvertrouwen krijgt en zelfverzekerder is.
  • Jullie kunnen beter communiceren.
  • Jullie kunnen beter samenwerken.

Dus is er veel strijd thuis? Of heb je geen idee wat er in het hoofd omgaat van je zoon of dochter. Gaat het communiceren tussen jullie niet altijd even makkelijk en zou je willen dat dat anders gaat? Dan bent je bij mij op het goede adres. Samen met mijn paard Feletha help ik jullie zodat je na een coaching Ouder – Kind meer inzicht en handvatten hebt over hoe jullie communiceren, wat zorgt voor meer plezier in huis.

Investering

Sessie van 60 – 90 minuten investering op aanvraag.

Ervaringen van anderen

Marieke van Poelgeest-Klaij Hoorn
<p>“De eerste paardencoaching met Carolien en Feletha verliep zeer goed. Mijn zoon van 13 jaar kreeg handvatten hoe hij in bepaalde situaties het voor zichzelf makkelijker kan maken en Feletha hielp hem daarbij, geweldig! Martijn werd wel aan het denken gezet. Hij kwam blij thuis, hij blij, wij blij.”</p>
Angelique van der Plas Voorhout
<p><em> </em>“Mooie ervaring om dit samen met mijn dochter te doen. Inzichten gekregen over hoe we samenwerken, waar we nog in kunnen en mogen groeien en bevestiging van wat wij al wisten. Spiegelen van Feletha gaf genoeg stof om over nat te denken als ouder zijnde en de invloed die je vaak ook onbewust hebt op je kind. Fijne begeleiding van Carolien.”</p>
Noa (12 jaar)
<p><em> </em>“Wat ik na de paardencoaching merk is bijvoorbeeld op school dat een 7 ook goed is en dat het niet perse een 9 of 10 hoeft te zijn. Dat ik nu meer durf te vragen aan de juf als ik iets niet snap en dat ik door het zetten van deze stapjes ook zekerder wordt.”</p>

Maak een afspraak

Mocht je naar aanleiding van de uitleg en de ervaringen nog niet overtuigd zijn of dit is wat je zoek? De kracht van de paarden, vanuit het principe doen, ervaren, leren maakt dit een unieke coaching voor jouw zoon of dochter en jezelf. Samen met mijn paard Feletha help ik jullie zodat je meer inzicht en handvatten hebt over hoe jullie communiceren, wat zorgt voor meer plezier in huis.

Of klik hier als je vragen hebt of eerst de behoefte hebt om nog van gedachte te wisselen of en hoe ik jullie kan helpen. Vrijblijvend ga ik graag met je in gesprek.

individuele coaching paardentherapie paardencoach trauma kind

PS: stel het niet langer uit! Kan jouw kind een extra steuntje in de rug gebruiken, zodat hij of zij beter in zijn of haar vel gaat zitten? Waardoor dat jullie als gezin minder stress en strijd oplevert, zodat jullie weer kunnen genieten van je gezin. Neem dan nu hier contact met mij op.