Trauma verwerken Hoorn

Jesper (17 jaar)

Toen ik naar Feletha toe ging had ik eigenlijk geen idee wat ik precies kon verwachten, ondanks dat had ik er erg veel zin in. Voordat ik bij Feletha was geweest zat ik erg in de knoop met mezelf. Ik zit nu in mijn examen jaar van de havo en ik had geen idee wat ik wilde doen voor vervolgopleiding.

Maar eenmaal daar aangekomen ben ik met Feletha in de bak gaan staan en gewoon heel simpel wat gaan praten met Carolien terwijl ik ook contact zocht met Feletha. Dit was een enorm bijzondere ervaring. Ik had nooit gedacht dat paarden zo goed konden voelen hoe ik mijzelf voelde en hoe ze daarop reageerde. Het werd mij gaande weg het gesprek steeds duidelijker dat sport echt mijn passie was en Feletha bevestigde dit meer en meer in haar reacties.

Aan het einde van de coaching vroeg Carolien of ik het ook nog over iets anders wilde hebben. Toen heb ik wat meer over mijn privé situatie vertelt. Ik heb onder andere verteld dat ik een lange tijd niet lekker in mijn vel zat door verschillende omstandigheden, maar zodanig dat ik het echt niet meer zag zitten. Terwijl ik dit aan het vertellen was met een brok in mijn keel kwam Feletha naast mij staan en legde haar hoofd op mijn schouders om mij een soort van te troosten. Dit was onbeschrijfelijk, het voelde erg goed.

De paardencoaching heeft mij ontzettend geholpen met mijn studiekeuze en het voelde zo goed om mijn hart te kunnen luchten.