Afbeelding van kind die aan balans werkt door middel van paardencoaching.

Is jouw kind uit balans? Mijn coaching helpt!

Als je kind uit balans is, merk je dat vrij snel. Je kind houdt angst, verdriet of boosheid vast en dat kan zich op verschillende manieren uiten: hoofdpijn, buikpijn, concentratieproblemen, slaapproblemen, onrustig of teruggetrokken gedrag, driftbuien of bijvoorbeeld onderpresteren.

Wat houdt balans in?

Onbalans ontstaat wanneer de draagkracht en de draaglast van je kind niet meer in evenwicht zijn. Draagkracht staat voor wat je aan kan, draaglast staat voor wat je doet of moet doen. Wanneer je draaglast groter wordt dan je draagkracht, raak je uit balans en dan ervaar je stress.

Je leefstijl heeft invloed op je mentale welzijn en daarmee je draagkracht. Door gezond te eten, voldoende te bewegen en goed te slapen, kun je meer aan. Als je enkele nachten slecht slaapt, merk je dat ook gauw aan je humeur. Ook de steun uit je omgeving en hoe je met tegenslagen omgaat spelen een rol bij je draagkracht.

Voor je kind bestaat draaglast onder andere uit school, huiswerk, sporten, prestaties, wedstrijden en de druk die hierbij komt kijken, de kamer opruimen, eventuele andere huishoudelijke taken, voor een broertje of zusje zorgen, vervelende gebeurtenissen zoals pesterijen en problemen (thuis, met vrienden, op school).

Af en toe uit balans zijn, hoort bij het leven. Ieder kind heeft de kracht en wijsheid om hun balans te (her)ontdekken, maar soms is er een steuntje in de rug nodig. Ik kan jullie daarbij helpen. Samen met mijn paard Feletha help ik kinderen weer in balans te raken. Dit extra steuntje kan erg fijn zijn voor, tijdens en na een drukke periode. Naast coaching met behulp van paarden bied ik ook kinesiologie aan: een natuurgeneeswijze die een prettige aanvulling vormt op de coaching.

Wat kan mijn coaching betekenen voor jouw kind?

 • Jouw kind krijgt meer vertrouwen in zichzelf en kan (weer) voor zichzelf opkomen;
 • Jouw kind kan zijn of haar gevoelens in woorden uitdrukken;
 • Jouw kind durft meer en voelt zich meer op zijn gemak in sociale situaties;
 • Jouw kind voelt zich sterker en kan meer prikkels aan;
 • Jouw kind wordt rustiger en voelt zich meer ontspannen;
 • Jouw kind communiceert meer en makkelijker;
 • Jouw kind kan zich beter concentreren en daardoor beter leren;
 • Jouw kind krijgt inzicht in het eigen gedrag en het effect hiervan op anderen;
 • Jouw kind leert zijn grenzen aangeven;
 • Jouw kind wordt minder snel boos of verdrietig;
 • Jouw kind trekt zich minder terug.

Ik heb zo al veel kinderen mogen helpen om weer in balans te raken. Lees hier de ervaringen van tevreden ouders en kinderen.

Neem contact met mij op om jouw kind zijn of haar balans te laten (her)ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *