kinesiologie bij carolien

Jouw kind weer lekker in z’n vel met kinesiologie

Merk je dat je kind niet lekker in z’n vel zit, maar kun je je vinger er niet op leggen? Wie weet kan kinesiologie jullie helpen!

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam in het middelpunt staat en gestimuleerd wordt. Dit werkt met spiertesten, waarmee sporen van stress of onbalans aan het licht komen en weer in balans gebracht worden.

De spieren geven geen antwoorden op vragen over de toekomst, levenservaringen of over ziekten, maar wel of er stress is rond een bepaald onderwerp. Zo wordt er duidelijk wat er speelt en daarmee ook hoe het opgelost kan worden.

Meer informatie over kinesiologie lees je hier.

Hoe kan kinesiologie kinderen helpen?

Kinderen kunnen niet altijd aangeven wat er aan de hand is, maar het lichaam kan dat wel. Met die spiertesten zoeken we naar de oorzaak en de oplossing voor jouw kind.

Slaapt je kind slecht? Wordt er vaak geklaagd over hoofdpijn, buikpijn of andere pijnen? Is je kind snel boos of verdrietig? Dat kan allemaal verminderd worden met kinesiologie.

Het werkt overigens ook goed bij volwassenen!

Hoe ziet zo’n sessie eruit?

Jij of je kind gaat comfortabel op mijn massagetafel liggen. Al je kleding blijft gewoon aan en je wordt nauwelijks tot niet aangeraakt. Ik stel je een paar vragen en laat je zien hoe je lichaam hierop reageert. Vervolgens gaan we aan de slag. Door middel van bewegingen en tegendruk gebeurt er van alles in met je lichaam en brein.

Een sessie duurt een uur.

Wat merken jullie na de sessie?

Ik heb al diverse kinderen (en hun ouders) kunnen helpen met kinesiologie. Een paar kinderen die in hun examentijd zaten en moeite hadden met concentreren. Ik heb hen behandeld en oefeningen meegegeven die ze thuis kunnen doen. Ze voelden zich rustiger en konden zich beter concentreren bij het leren en bij de examens zelf.

Bij een 8-jarige jongen was niet duidelijk waar het hem precies in zat. Met kinesiologie kwam dat aan het licht. Na de behandeling was hij rustiger en kon hij meer prikkels aan.

Zelf benieuwd? Maak nu een afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *