Coaching

Ik bied verschillende vormen van coaching aan als kindercoach met behulp van paarden oftewel specialisatie in paardenkracht: individueel, ouder – kind coaching en groepstrajecten.

Op deze pagina lees je meer over deze trajecten. Aanbevolen: de individuele coaching, hierbij worden de grootste resultaten behaald.

Individueel

Met de individuele coaching ga ik 1-op-1 exclusief aan de slag met jouw kind. Samen met mijn paard Feletha doen wij praktische oefeningen om jouw zoon of dochter dat steuntje in de rug te geven. Hij of zij zal beter in zijn of haar vel gaan zitten en zich (weer) meer zelfverzekerd voelen. Ik maak daarbij gebruik van maatwerk door te kijken naar de wensen en behoeften van jouw kind. Wat heeft je kind nodig en wat speelt er op dit moment?

Klik hier voor meer informatie over mij als kindercoach.

Ouder – Kind coaching

Is er veel strijd thuis? Of heb je geen idee wat er in het hoofd omgaat van je kind? Gaat het communiceren tussen jou en jouw kind niet altijd even makkelijk en zou je willen dat dat anders gaat? Na een Ouder – Kind coaching heb je meer inzicht in jullie manier van communiceren en heb je handvatten om hier verbetering in aan te brengen. Dit zorgt voor meer plezier in huis en dat straalt uit naar alle vlakken! Ook is het erg goed voor jouw kind om te leren effectief te communiceren en te verwoorden wat hij of zij nou precies bedoelt of wilt. Dit is een goede start voor hun latere volwassen leven.

Klik hier voor meer informatie over de Ouder – Kind coaching.

Groepstraject

Mindfulness training

Deze training is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 19 jaar (toegesneden op vier leeftijdscategorieën) en is met name gericht op kinderen die last hebben van overprikkeling. Deze overprikkeling komt  door stressvolle situaties maar ook door de drukte van de alledaagse bezigheden. Jouw kind kan door deze overprikkeling last krijgen van diverse klachten. Concentratieproblemen en slaapproblemen worden hierbij vaak vermeld. Dankzij de mindfulness training leren kinderen bewuster te zijn en beter te voelen. Dit schept innerlijke rust en draagt bij aan een positieve en opgewekte stemming. Ook leren kinderen zich minder te laten meeslepen door hun gevoelens en de controle te houden door af en toe een stapje terug te doen.

Lees hier meer over de mindfulness training voor kinderen.

Pony Power voor Kids

Pony Power voor Kids is een sociale vaardigheidscursus voor kinderen vanaf 6 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van de emotionele groei van jouw kind. De kinderen werken in kleine groepjes van 4 tot 6 kinderen, zodat er voor ieder kind voldoende aandacht is. Klik hier voor meer informatie over deze groepstraining.

Paardenkracht voor pubers

Paardenkracht voor pubers is een uniek sociaal en emotioneel ontwikkelingsprogramma voor jongeren mét paarden. Voor elk kind in deze levensfase (11 tot en met 16 jaar) dat behoefte heeft aan wat extra begeleiding in de sociale ontwikkeling en emotionele groei. De kinderen werken in kleine groepjes van 4 tot 6 kinderen, zodat er voor ieder kind voldoende aandacht is. Klik hier voor meer informatie over deze groepstraining met paardencoaching.

coaching paardenkracht voor kinderen

 

Voor welke optie je ook kiest, door mijn coaching leert jouw kind:

  • Meer op zichzelf te vertrouwen
  • Grenzen aangeven
  • Omgaan met blije, verdrietige, bange en boze gevoelens
  • Samenwerken
  • Gedrag van zichzelf en anderen te begrijpen
  • Helder communiceren
  • Voor zichzelf opkomen
  • Aanpassen aan moeilijke situaties

Wil je meer weten over wat ik voor jou en je kind kan betekenen? Neem contact met mij op.

 

Over mij als kindercoach

Als kindercoach help ik jou als ouder bij de ontwikkeling en opvoeding van jouw kind. Het kind staat hierbij centraal.

Jouw kind kan tegen verschillende problemen aanlopen en daardoor van verschillende klachten last krijgen. Zo kunnen er bijvoorbeeld concentratieproblemen en slaapproblemen optreden na een stressvolle gebeurtenis. Ook kan jouw kind last hebben van faalangst, boosheid en onzekerheid.

In al deze gevallen heb je baat bij een kindercoach die met aandacht naar jouw situatie en de gevoelens van jouw kind kijkt. Om die gevoelens goed in kaart te brengen bestudeer ik het gedrag van het kind, stel vragen met zachtheid en maak goed gebruik van mijn mensenkennis en intuïtie. Ik kijk hierbij niet zozeer naar de oorzaak van het probleem maar naar manieren waarop het kind zelf met die problemen aan de slag kan, op een effectieve en efficiënte manier.

Paardenkracht

Wat mijn aanpak speciaal maakt en anders dan anderen is de inzet van mijn paard Feletha. Wij kunnen veel van paarden leren, met name door ze te observeren zoals ze ons observeren. Paarden zijn namelijk geneigd om mensen te spiegelen! Zo kun je veel over iemand te weten te komen door goed naar het paard te kijken.

Met mijn paardencoaching geef ik jouw kind het steuntje in de rug dat hij of zij zo verdient. Kinderen leren assertiever te zijn, minder snel boos te worden en zich beter in anderen te verplaatsen. Ze krijgen meer inzicht in het eigen gedrag doordat het paard hen spiegelt. Tijdens de lessen wordt niet paardgereden, maar blijft het kind op de grond naast het paard. Ook werk ik niet met saaie zitsessies: we komen lekker in beweging en dat is ook goed voor de stemming en gezondheid van jouw kind!

De groepscoaching is toegespitst op verschillende leeftijdsgroepen: kinderen vanaf 6 jaar en pubers. Lees hier meer over Pony Power voor jonge kinderen en lees hier meer over Paardenkracht voor pubers.

Ouders van kinderen welke de Pony Power cursus reeds gevolgd hebben, beoordelen deze met gemiddeld een 9,5!