Geef jouw kind zelfvertrouwen met paardencoaching

Zelfvertrouwen doet een kind goed! Is jouw kind onzeker, prikkelbaar of angstig? Dat kan erg vervelend zijn, zowel voor het kind als voor jou. Je hebt alles al geprobeerd, maar niks helpt, en je wilt juist zo graag helpen. Geen zorgen: ik kan jullie beide helpen!

Kindercoach met paardenkracht

Als kindercoach met jaren ervaring weet ik heel goed wat een kind nodig heeft en zie ik snel waar de knelpunten zitten. Dit vaststellen doe ik niet alleen, maar samen met mijn paard Feletha. Coaching met behulp van paarden, paardencoaching, paardenkracht of pony power. Welke naam je het ook geeft: het heeft bewezen effect op het welzijn van een kind. Jouw kind leert meer op zichzelf te vertrouwen, beter te communiceren, voor zichzelf op te komen en zal zich meer op zijn of haar gemak voelen.

Hoe coaching met behulp van paarden oftewel paardenkracht precies werkt, leg ik je haarfijn uit onder het kopje Werkwijze. Om een beknopte samenvatting te geven: Paarden spiegelen anderen, zo ook kinderen. Je kunt dus veel over het kind leren door naar het paard te kijken. Het grote voordeel van deze vorm van coaching is dat je snel tot de kern komt.

zelfvertrouwen kindertherapie paardencoach paardencoaching trauma kind angst

Meer dan alleen zelfvertrouwen

Coaching kan om vele redenen worden toegepast, zoals dat je kind met zichzelf in de knoop zit, snel boos wordt, weinig zelfvertrouwen heeft, gepest wordt, een dierbare verloren heeft, niet naar schoolt wilt, hooggevoelig is of angsten heeft. Ook bij trauma is coaching met behulp van paarden een geschikte vorm van therapie.

Om jouw kind het steuntje in de rug te geven dat hij of zij verdient, geef ik individuele coaching aan kinderen vanaf 6 jaar. In dit traject ga ik exclusief met jouw kind aan de slag. Alle aandacht is voor hem of haar. Dit is een zeer effectieve training voor veel kinderen.

Naast individuele coaching bied ik ook groepscoaching en Ouder – Kind coaching aan. Zo is er Paardenkracht voor Pubers, een uniek sociaal en emotioneel ontwikkelingsprogramma, en Pony Power voor kids (van 6 tot en met 11 jaar). Dit zijn beide groepstrainingen.

In een kennismakingsgesprek beslissen we welke coaching het beste bij jullie past. Zelf merk ik dat met name de individuele coaching voor veel mensen dé uitkomst is.

Lees hier over de ervaringen van anderen met mijn werk.

Heilzaam effect van paarden op kinderen

Paarden hebben een bewezen heilzaam effect op kinderen. Het grote voordeel van coachen met paarden is dat je snel tot de kern komt. Kinderen openen zich sneller en worden rustig van de aanwezigheid van het paard. Er is veel sneller sprake van een vertrouwensband en dat komt doordat paarden heel erg gevoelig zijn voor non-verbale signalen. Paarden zijn immers kuddedieren en daardoor meten ze altijd wie ze tegenover zich hebben staan en de verhouding tussen hen.

Boos verdrietig angstig angst kind onzeker zelfvertrouwen

Het paard laat je kind meteen zien en voelen of hij of zij iets zelfverzekerd doet of niet. Of ze hun grenzen goed aangeven en of het uitmaakt als ze iets boos doen. Doordat je kind leuke oefeningen doet met het paard kan hij of zij meteen ervaren wat het ‘verschil’ is en dit meteen ook toepassen. Een paard kan dus heel goed spiegelen. Paarden zijn altijd gefocust op harmonie en reageren op wat er aan de oppervlakte zichtbaar is. Door naar het paard te kijken kun je hierdoor veel leren over het kind.

Paarden pikken ook op of een kind onzeker is, een negatief zelfbeeld heeft en/of veel piekert. Zodra dit knelpunt aan het licht is gebracht, kunnen we hiermee aan de slag. Natuurlijk is dat niet met een sessie “opgelost”. Hier gaat tijd in zitten en scheelt heel erg per kind. Vooral als een kind echt een piekeraar is, zal hij of zij moeten leren om in het hier en nu te leven. Wat hierbij (ondersteunend) ingezet kan worden is mindfulness.

Mindfulness bij overprikkeling

Naast paardencoaching geef ik ook mindfulness trainingen voor kinderen. Dit is met name goed voor kinderen die erg druk zijn in hun hoofd en snel overprikkeld raken. Overprikkeling bij kinderen komt immers steeds vaker voor. Het leven wordt sneller, drukker en zowel jong als oud krijgt veel prikkels te verwerken op een dag. Voor een kind kan dit nogal uitdagend zijn. Concentratieproblemen en slaapproblemen worden hierbij vaak vermeld. Geef jouw kind het steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wacht niet langer en maak een afspraak met mij.

Lekker in je vel

Niets is fijner dan dat jouw kind lekker in zijn of haar vel zit. Je kind is zelfverzekerd, komt voor zichzelf op, zegt wat er op de tong ligt en/of  is meegaander. Ook maakt het kind makkelijker vrienden, maakt zich minder snel druk en is rustiger.

Een kind dat niet lekker in zijn of haar vel zit, is onzeker, angstig, boos of verdrietig. Het kind zondert zich af en is veel alleen, er zijn vaak driftbuien en je krijgt weinig voor elkaar. Opstaan en aankleden is al een strijd.

Gun jezelf en gun jouw kind dat steuntje in de rug en maak een afspraak met mij. Zo zitten jij én je kind straks weer lekker in jullie vel.

zelfvertrouwen kind kindercoach paardencoaching

Gun een onzeker kind zelfvertrouwen

Elk kind verdient het om te stralen. Als kindercoach draag ik daar zorg voor. Ik zorg dat jouw kind weer zelfvertrouwen krijgt; de kracht om eigen beslissingen te maken, voor zichzelf op te komen en de wil om weer samen te werken en open te staan.

Het is overigens helemaal niet erg dat jouw kind zich onzeker voelt en het is ook heel normaal. Zelfvertrouwen is namelijk iets wat je kunt oefenen! En daar kunnen mijn paard Feletha en ik jullie bij helpen. Jullie zullen na het traject minder stress en minder strijd ervaren en jullie kunnen weer genieten van jullie gezin.

Gun jouw kind dat steuntje in de rug. Om alvast een stap in de juiste richting te zetten heb ik hier alvast een weggevertje: download deze 7 gratis tips voor meer zelfvertrouwen!

Dus of jouw kind nu angstig, boos, onzeker of overprikkeld is… Mijn paard Feletha en ik kunnen jullie daarbij helpen. Neem contact met mij op voor meer informatie, als je vragen hebt of om direct een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen kijken naar de beste aanpak om ervoor te zorgen dat jouw kind weer lekker in zijn of haar vel zit en weer gaat stralen.