Sterk met Carolien paardencoaching

DANKZIJ EEN PAARDENCOACH KAN ELK KIND STRALEN!

Ruim een halfuur te laat zie je hem aan komen sloffen. De school is al lang uit, maar je ziet aan zijn houding meteen dat het weer mis is. Schoudertjes naar voren, zijn hoofd gebogen. Je moederhart breekt als je hem zo ziet. Je weet dat hij gepest wordt, al wil hij er nauwelijks over praten. Je hebt al van alles geprobeerd om hem te helpen en weerbaarder te maken, maar niets lijkt te helpen. Een paardencoach kan de uitkomst bieden!

MACHTELOOS

Er kunnen veel redenen zijn waarom je kind niet lekker in zijn vel zit of onzeker is. Hij wordt gepest, heeft dagelijks driftbuien, heeft problemen met eten, is moeilijk te motiveren om iets te gaan doen of het is altijd een strijd om naar school te gaan. Het voelt zo machteloos om het verdriet van je kind te zien en er niks aan te kunnen veranderen. Het lijkt wel of er continu strijd is in huis en dat heeft ook zijn invloed op de rest van het gezin en zelf lig je er regelmatig wakker van.

STEUNTJE IN DE RUG

Jouw kind heeft duidelijk een steuntje in de rug nodig. Iemand die niet continu vraagt hoe het gaat of wat er aan de hand is. Iemand die op een andere manier met hem communiceert. Die er helemaal objectief tegenover staat. Wie die iemand is? Dat is een paard. Hoe vreemd het ook mag klinken, zo’n groot en machtig dier kan jouw kind weer leren voor zichzelf op te komen, zich te uiten, met plezier naar school toe gaan en zorgen voor gezelligheid tijdens het avondeten.

PAARDENCOACH

Carolien Vlasblom-Groot is paardencoach en heeft, samen met haar paard Feletha, al heel wat kinderen op zien bloeien. ‘Feletha en ik gaan samen met jouw kind aan de slag. Daarbij kijk ik wat je kind nodig heeft en wat er speelt op dat moment. We doen leuke oefeningen in de buitenlucht. Feletha laat je kind meteen zien en voelen of hij iets zelfverzekerd doet, of hij zijn grenzen aangeeft en wat er gebeurt als hij boos is. Je kind merkt meteen het verschil en ondervindt hoe hij sterker kan worden. Dát is de kracht van een paardencoach.’

‘IK KIJK NU MEER UIT NAAR DE TOEKOMST’

Martijn (13 jaar) vertelt: ‘Ik heb er zeker wat aan gehad. Feletha is eigenlijk net een stofzuiger die door mijn hoofd gaat en alle nare gedachtes eruit haalt. Het ruimt hartstikke op. Ik heb tips gekregen die ik best wel veel gebruik. Toen ik de eerste keer begon, was ik voor mijn gevoel net een baksteen. Ik zat vol, ik kon niks, ik was gewoon uitgezakt, weg in mijn hoofd. Nu de uurtjes met Feletha voorbij zijn, is het echt vele malen lichter. Er komen altijd weer nare dingen bij, elke dag maak je wel dingen mee die niet leuk zijn, maar daar kan ik beter mee omgaan. Ik kijk meer naar de toekomst, wat die kan brengen. Het voelt nu minder zwaar. Het is weg, opgeruimd!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *