Coaching met paarden Hoorn

Je kind weer stevig in de schoenen door coaching met paarden

Je kind weer stevig in de schoenen door coaching met paarden

Pesten is verschrikkelijk voor iedereen die er mee te maken heeft. Het komt helaas erg vaak voor. Mensen die als kind gepest zijn kunnen hier hun hele leven last van hebben. Een gepest kind kan het moeilijk vinden om in zichzelf te geloven. Coaching met paarden door Sterk met Carolien kan je kind helpen stevig in zijn of haar schoenen te staan, wat de situatie ook is.

Een eilandje op het schoolplein

Je kind komt thuis, mompelt zacht ‘hoi’, en sjokt door naar de slaapkamer. Voor de rest van de dag zie je die niet meer. Je kind is als een eilandje op zee, verwijderd van het vasteland waar alle andere kinderen lijken te zijn. Dan vraagt de juf of mentor of ze even met je kan praten. In een klap worden al je twijfels, vermoedens en angsten werkelijkheid. Er zijn kinderen die hebben besloten om jouw kleine te pesten. Dat feit spoelt als een vloedgolf over je heen.

Pesten door eigen onzekerheid

Waar komt dit gedrag vandaan? Er zijn allemaal redenen waardoor kinderen kunnen gaan pesten. Iemand die goed in zijn of haar eigen vel zit zou het niet nodig moeten vinden om anderen neer te halen. Pesten komt daarom vaak voor uit een eigen onzekerheid. Kinderen gaan soms ook pesten uit angst, want als je niet mee pest met andere kinderen wordt je zelf misschien wel gepest. Pesten komt helaas heel erg vaak voor. Maar wat de reden ook is, pesten is in geen geval goed.

Gevolgen voor de rest van je leven

Als je als kind gepest bent kun je hier lang last van hebben. Het sijpelt je tienerjaren in en sleept mee door de pubertijd heen naar je studententijd. Het is moeilijk om zelfvertrouwen te ontwikkelen op deze manier, als je gevoel van zelfwaarde altijd onderuit gehaald werd. Mensen die als kind zijn gepest kunnen hier zo hun hele leven last van hebben.

Wat kun je als ouder doen?

Als je kind gepest wordt door andere kinderen kun je jezelf als ouder heel machteloos voelen. Je kunt er niet altijd bij zijn om je kind te verdedigen, ook al zou je dat zo graag willen. Je hoeft het er niet bij te laten zitten, ook als ouder kun je het een en ander doen voor je kind. Het allerbelangrijkste is dat je erachter komt dat je kind gepest wordt. Dan kun je namelijk met je kind praten over wat hij of zij kan doen, en wat jij zelf kunt doen om het pesten zo snel mogelijk te stoppen. Het stoppen van pesten is namelijk zeker mogelijk. Je kind kan zelf actie ondernemen, maar holle termen als “kom gewoon voor jezelf op” of “laat het je niet gebeuren” werken vaak niet. Net zoals “sla maar terug”, waarvan ik regelmatig hoor dat dat gezegd wordt. Als het kind voor zichzelf op durfde te komen had die dat wel gedaan. Iets houdt je kind tegen. Daar kan ik met je kind aan werken.

Therapie met paarden

Zelfvertrouwen is ontzettend belangrijk bij kinderen. Dat weet ik als geen ander. Ik heb zelf in mijn verleden ook ervaringen gehad met pesten en een laag zelfbeeld. Paarden waren mijn redmiddel, dankzij paarden vond ik zowel plezier als zelfvertrouwen in mijn leven. Ik zet me nu in om kinderen op dezelfde manier hun zelfvertrouwen weer terug te geven. Dit doe ik samen met mijn eigen paard Feletha. Een paard voelt het direct aan wanneer een kind in zijn of haar acties weinig zelfvertrouwen laat zien, dit maakt een paard bijzonder geschikt om het ontwikkelen van zelfvertrouwen mee te oefenen.

Coaching met paarden bij Sterk met Carolien kan voor je kind een nieuwe start betekenen: de eerste stap richting een leven zonder pesten.

2 gedachten over “Je kind weer stevig in de schoenen door coaching met paarden”

 1. Hoi ik heb een dochter die geoest wordt waarom…
  Weet ik niet…
  Ze is gek op paarden ik zou meer informatie willen en waar de training is?

  1. Beste Esther,

   Wat vervelend dat je dochter gepest wordt en dat je er niet de vinger op kan leggen waarom.
   Je gaf aan meer informatie te willen hebben.
   Als je anders je telefoon nummer even geeft bel ik je even op, dat praat ook altijd wat makkelijker vind ik. Dan kan ik je meenemen in hoe en wat ik doen. En ook kan je wat meer over je dochter vertellen, hoe oud is ze?.

   Stuur mij anders even een e-mail op info@sterkmetcarolien.nl

   Graag hoor ik van je.

   Met vriendelijke groet,

   Carolien Vlasblom – Groot
   Kinder Paardencoach

   T: +310 (6) 15564030
   E: info@sterkmetcarolien.nl
   W: https://www.sterkmetcarolien.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *