kind met stress

Kind met stress? Dit kan helpen!

Ken je dat gezegde? Jong geleerd, oud gedaan. Leren omgaan met stress is goud waard.

Zeker in de tijd van nu kampen kinderen met meer stress. De pandemie zorgt voor onzekerheid, onrust en angst. Daarnaast ervaren kinderen vaak prestatiedruk. Dat kan leiden tot stress, wat zich uit in prikkelbaarheid, slechte concentratie en slecht slapen. Je kind kan sneller boos worden of veel huilen. Ook hoofdpijn, jeuk, eczeem en een gespannen buik zijn symptomen van stress.

De volgende tips kunnen je kind helpen, maar doe er zelf ook je voordeel mee!

  1. Routine

Het beste houvast voor je kind is routine. Dit geeft ‘regie over het leven’, waar mogelijk. Zorg voor zoveel mogelijk regelmaat in de dagelijkse dingen. Om dezelfde tijd opstaan, op dezelfde tijden eten, vaste momenten om te sporten, te spelen of te ontspannen. Ook als normale routine even wegvalt, kun je zo nog structuur bieden.

  1. Lekker slapen

Een derde van de kinderen tussen 5 en 10 jaar heeft slaapproblemen. Met name inslapen is dan moeilijk. Ze liggen bijvoorbeeld wakker van gepieker. Hier kun je het piekerdoosje voor inzetten. Als je kind lekker slaapt, kan hij of zij alle indrukken van de dag verwerken. Dit is goed voor de stemming en je kind zal zich overdag rustiger voelen.

  1. Je bent wat je eet

Onderschat de kracht van gezonde, voedzame maaltijden niet. Al die vitaminen en mineralen zorgen dat jouw oogappel gezond en in balans blijft, fysiek en mentaal.

  1. Het belang van ontspannen

Probeer ontspanning zoveel mogelijk in te bouwen, juist in perioden van stress. Je kind heeft dan ademruimte en hoeft niet te veel uit de reserves te putten. Leuke dingen doen, naar buiten gaan en sporten zijn allemaal vormen van ontspanning.

  1. In beweging blijven

Sporten doet ieder mens goed, je kind dus ook. Elke dag minimaal een half uur bewegen stimuleert positieve gevoelens, een betere nachtrust en ontspanning.

Geef je kind een steuntje in de rug met mijn coaching: maak kennis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *