extra steuntje in de rug tijdens de lockdown corona

Extra steuntje in de rug tijdens de lockdown

Steeds meer mensen hebben last van mentale klachten door de huidige lockdown. Bij kinderen uit zich dit onder andere in boosheid, slecht slapen en minder communiceren. Om jou en jouw kind te helpen, bied ik graag een extra steuntje in de rug tijdens de lockdown.

De wachtlijsten bij GGZ lopen al maanden op en daardoor kan het lastig zijn om hulp te krijgen voor je kind. Gelukkig kun je bij mij terecht op korte termijn én is er veel dat je zelf kunt doen zodat jouw kind weer lekker in zijn of haar vel zit. Hier volgen een aantal tips!

Dit merk je aan je kind

Op dit moment merk je mogelijk dat jouw kind sneller boos wordt, slechter slaapt en/of minder communiceert dan je van hem of haar gewend bent. Ook somberheid is een veel voorkomende klacht bij kinderen in tijden van een lockdown. In het geval van serieuze somberheid, kan dit op de langere termijn groot effect hebben op het welzijn en het dagelijks functioneren van je kind. Ik geef je een aantal handige tips die je zelf kunt inzetten om jouw kind een extra steuntje in de rug tijdens de lockdown te geven. Maak een afspraak om jouw kind direct te helpen!

Extra steuntje in de rug tijdens de lockdown

Wat kun je zelf doen?

 1. Zorg voor structuur. Dat er veel veranderd is door de coronacrisis staat buiten kijf. Deze veranderingen kunnen diverse emoties bij jou en je kind teweegbrengen. Vooral in deze onstuimige tijden is het belangrijk om je kind rust en regelmaat te bieden. Breng structuur aan in je dag en kader ontspanmomenten in.
 2. Haal een frisse neus. Als het hoofd van je kind vol lijkt te zitten, ga dan lekker even naar buiten. Strek de benen en haal een frisse neus, dit doet ook jou goed. Om structuur aan te houden kun je twee vaste momenten per dag inroosteren voor een blokje om te doen en voor een wat langere wandeling.
 3. Blijf met elkaar praten en houd het luchtig. Ga niet constant vragen hoe het met je kind gaat, want dat kan onbedoeld grote druk op een kind leggen wat soms averechts uitpakt. Tijdens de wandeling is het een mooi moment om op subtiele en laagdrempelige wijze te achterhalen wat er bij jouw kind speelt. Zolang je blijft communiceren kun je beter doorzien wat jouw kind nodig heeft.
 4. Gezond eten. Gevarieerd en gezond eten is erg belangrijk voor mensen en vooral voor kinderen in de groei. Een gezond lichaam heeft meer weerstand tegen stress dan een lichaam dat voornamelijk op fast food en cola draait. Zorg er ook voor dat je kind voldoende water drinkt, om klachten als hoofdpijn te voorkomen.
 5. Blijf leuke dingen doen. Ondanks de lockdown, waarbij veel gebruikelijke activiteiten wegvallen, kun je alsnog leuke dingen blijven doen. Ga lekker een balletje trappen samen, fotografeer de vogels in de tuin, knutsel iets moois voor in huis zoals een versierde kaarsenhouder, bak samen een brood, creëer een thuisbioscoop, ga puzzelen of tekenen, geef de kinderkamer een make-over of maak samen een tijdmachine. Er zijn genoeg ideeën te vinden op het internet!

kindercoach sterk met carolien paarden

Tips voor thuisonderwijs

Gezien de lockdown is verlengd, blijven de scholen dicht en moeten kinderen nog steeds thuis leren. Dit kan voor een sterkere band tussen jou en je kind zorgen! Ik geef jou acht tips om je in deze periode te helpen:

 1. Zorg dat je een vast ritme aanhoudt, hier hebben zowel jij als je kind baat bij
 2. Stel realistische leerdoelen en kader dit in blokken in, verdeeld over de week
 3. Houd het ontspannen en beperk de druk die je op je kind legt
 4. Als het een dagje niet lukt, dan lukt het niet: zorg voor een andere activiteit zoals een boek lezen of luisteren via de Thuisbieb
 5. Zorg voor voldoende beweging door het leren af te wisselen met wandelen of sport
 6. Maak gebruik van de online lessen die door de school beschikbaar zijn gemaakt
 7. Praat met andere ouders en steun elkaar, voor als het even moeilijk gaat
 8. Trek op tijd aan de bel als het thuisonderwijs niet goed gaat

Belangrijk is dat je op de eerste plaats ouder blijft. Het kan wennen zijn en soms voor spanning zorgen nu je naast ouder ook de rol van onderwijzer hebt. Daarom is het belangrijk dat je op tijd hulp zoekt wanneer de spanning te hoog op dreigt te lopen. Ik kan jouw kind goed helpen met weer ontspannen. Hiervoor bied ik ook een mindfulness training voor kinderen aan. Dit biedt ook een extra steuntje in de rug tijdens de lockdown!

corona lockdown kind boos bang verdrietig kindercoach kinderhulp

Laat mij jou helpen

Als bovenstaande tips niet voldoende helpen, dan kun je bij mij terecht voor hulp op maat. Als kindercoach met behulp van paarden bied ik diverse vormen van coaching aan. Met mijn individuele coaching boek ik goede resultaten: ze krijgen meer zelfvertrouwen en zitten lekkerder in hun vel. Dit maakt dat ze meer ontspannen raken, hun gevoelens beter onder woorden brengen, meer communiceren, minder snel boos worden en beter slapen. Wanneer zij zich boos of verdrietig voelen, kunnen zij hier beter mee omgaan na mijn traject. Lees hier de ervaringen van diverse kinderen die ik heb geholpen en van tevreden ouders.

Hij kwam altijd blij en geaard weer terug. Feletha en Carolien hebben hem weer zelfvertrouwen gegeven en handvaten waarmee we verder kunnen. Mariska uit Schellinkhout

Lekker in de buitenlucht

Gun jij jouw kind dat extra steuntje in de rug tijdens de lockdown? Neem contact met mij op voor een kennismakingsgesprek, zodat ik je verder kan uitleggen wat ik voor jou en je kind kan betekenen. Gezien mijn coaching buiten plaatsvindt, mag ik openblijven tijdens de lockdown. Zo kan ik gelukkig kinderen blijven helpen om (weer) stevig in hun schoenen te staan. Natuurlijk kleden we ons wel warm aan tegen het weer, maak je daar geen zorgen over!

Maak vandaag nog een afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *